Дзвоніть: +38 (067) 242 82 22

  1. Головна
  2. Блог
  3. Чи можна зупинити старіння?

Чи можна зупинити старіння?

18.03.2023

Illustration

Ще з найдавніших часів люди помічали, що з кожним роком їх сила, здоров’я та привабливість зменшуються. На жаль, час дає нам не тільки досвід, а ще й зморшки, випадіння волосся, появу хронічних хвороб та болю.

Чи можливо побороти старіння? Як нам допомагає у цьому наука? Які методи боротьби зі старінням заслуговують уваги та що може зробити кожен із нас для того, щоб насолоджуватися активним життям у будь-якому віці? В цій статті ви дізнаєтеся відповіді на ці та інші питання.

Феномен старіння

Старіння людини це нормальний фізіологічний процес. Загалом, він властивий кожному біологічному організму. Старіння охоплює багато хімічних та фізичних процесів, що змінюють як зовнішній вигляд, так і стан внутрішніх органів та ментальне здоров’я. 

Ми народжуємося із певним запасом стовбурових клітин, які допомагають підтримувати молодість наших органів та регенерувати тіло після хвороб чи травм. Однак, з кожним роком ресурси стовбурових клітин вичерпуються і вони вже не здатні повноцінно відновлювати організм, відбувається старіння та смерть клітин. Старіння мозку, старіння шкіри та внутрішніх органів робить нас набагато вразливішим перед багатьма хворобами.
Фізіологія старіння залежить від багатьох факторів, перш за все, це спосіб життя та генетика. Також важливими є медицина, побутові, екологічні та політичні умови життя. Саме по собі старіння є нормальним фізіологічним процесом, однак вікові зміни в організмі значно збільшують ймовірність виникнення цілого ряду захворювань: серцево-судинні захворювання (артеріальна гіпертензія, інсульт, інфаркт, тромбози вен); цукровий діабет та ускладнення, з ним пов’язані; нейродегенеративні процеси (хвороба Паркінсона, хвороба Альцгеймера тощо); онкологічні захворювання; катаракта; остеопороз; патологічні зміни в тканинах нирок, печінки, легень та інших органів.

Чи можливо зупинити старіння?

Повністю зупинити старіння або повернути час назад, на жаль, неможливо. Однак, зменшити негативний вплив років на тіло цілком реально!
Антиейдж поради Максимально відтягнути настання неприємних наслідків старіння та залишатися здоровим якнайдовше допоможе дотримування загальних рекомендацій: мати регулярний та здоровий сон (в середньому близько 8 годин щодня); дотримуватися збалансованого харчування з високим вмістом овочів, білків та складних вуглеводів; регулярно займатися спортом та ходити пішки; уникати стресів; проходити регулярні медогляди та мати доступ до високоякісної медицинивідмовитися від шкідливих звичок.
Дотримуючись цих рекомендацій, ви забезпечите собі природне старіння, та максимально допоможете організму протидіяти шкідливим чинникам та зберігати здорову функціональність.

Науковий прогрес для боротьби зі старінням

Боротьба зі старінням — пріоритет для багатьох науковців з усього світу. З кожним роком вчені представляють все більш ефективні технології, що дозволяють продовжити життя та зробити його все більш комфортним навіть у поважному віці. 

Illustration

Застосування стовбурових клітин у медицині

Наприклад, нещодавнє відкриття науковців з Harvard Medical School та University of New South Wales виявило спосіб повернути у зворотному напрямку процеси старіння у клітинах людини шляхом відновлення механізмів ремонту пошкодженої ДНК. Це відкриття зробило важливий прорив у підходах до лікування захворювань, асоційованих з віком, та збільшення тривалості життя. Однак, науковці підкреслили, що перед тим, як широко застосовувати цей підхід, метод потрібно ще змістовно допрацювати та створити протоколи клінічного застосування.

Відтак, одним із найважливіших підходів для сповільнення старіння сьогодні є все-таки регенеративна медицина.

Антиейджинг медицина

На сьогодні існує унікальний спосіб природного омолодження на клітинному рівні. Оскільки однією з основних причин старіння є зменшення кількості та якості стовбурових клітин та, відповідно, інтенсивності регенеративних процесів в організмі, клітинна терапія дозволяє поповнити запас стовбурових клітин за рахунок культивування їх у лабораторії та застосування у антиейдж комплексах та програмах. 
Мезенхімальні стовбурові клітини та екзосоми від них (стаття про екзосоми із МСК) мають широкий спектр впливу на клітини та тканини організму: зменшення запалення; регуляція роботи імунних клітин; покращення живлення тканин шляхом стимуляції процесів ангіогенезу; стимуляція процесів диференціації та поділу власних стовбурових клітин організму;● антиоксидантний та антиапоптотичний ефект.
Також, мезенхімальні стовбурові клітини можуть вбудовуватися в організм пацієнта та диференціюватися на хондроцити, остеоцити, адипоцити та інші типи клітин сполучних тканин. Деякі типи МСК, наприклад, стовбурові клітини-похідні нервового гребеня можуть диференціюватися також і в нейральному напрямку.
Мезенхімальні стовбурові клітини є потужним терапевтичним інструментом у лікуванні багатьох хвороб, асоційованих із віком, в тому числі:● болі в спині, грижі міжхребцевих дисків;● хвороба Альцгеймера;● цукровий діабет ІІ типу;● артроз;● болі в колінах;● еректильна дисфункція;● незагойні рани та виразки тощо.
Ці клітини мають високий потенціал для омолодження шкіри та тіла загалом. Які ефекти можна отримати при загальному омолодження тіла з використанням стовбурових клітин? покращення самопочуття; збільшення енергії та фізичної сили; поліпшення сну; підвищення лібідо; покращення стану шкіри, волосся та нігтів; покращення показників витривалості; зменшення проявів хронічних захворювань; покращення пам’яті;● нормалізація артеріального тиску.
Крім цього, терапія мезенхімальними стовбуровими клітинами, фібробластами та їх екзосомами дає чудові результати для омолодження шкіри (омолодження шкіри) та боротьби з віковими змінами. Такий підхід ефективний, якщо вас турбує старіння шкіри навколо очей. Сучасні регенеративні підходи також дозволяють призупинити старіння жіночого організму.

Біострахування від 0 до 55 років у GOOD CELLS

Що таке біострахування та як воно допомагає продовжити молодість та здоров’я? Біострахування — це послуга зі збереження цінних стовбурових клітин людини з метою їх подальшого використання для лікування, омолодження та реабілітації після тяжких хвороб.
Кому підійде послуга біострахування?За міжнародними рекомендаціями, стовбурові клітини можна зберігати від народження до віку 55 років. Це пов’язано з тим, що з віком терапевтичний потенціал стовбурових клітин падає, тому їх збереження після 55 років може не принести бажаного лікувального ефекту у терапії. У такому випадку лікар може призначати лікування донорськими мезенхімальними стовбуровими клітинами. Якщо з пацієнт встиг зберегти свої власні клітини до 55 років, то терапію ними можна продовжувати до кінця життя. Запасу стовбурових клітин пацієнта вистачить на все життя, адже медична компанія GOOD CELLS пропонує створення індивідуального майстер-банку клітин, який можна використовувати для нарощення доз, коли це необхідно. 
Зверніть увагу, що біострахування має завжди відбуватися під наглядом лікарів та після консультації, адже деякі медичні стани знижують терапевтичний потенціал власних клітин і роблять біострахування недоцільним. 

Біострахування новонароджених

Послуга зі збереження найпотужніших серед дорослих стовбурових клітин постнатальних стовбурових клітин із післяпологових тканин (пуповини, плаценти, амніону). Ця процедура не передбачає контакту з дитиною та матір’ю і тому є абсолютно безпечною та комфортною для обох.
Існує лише одна можливість зберегти клітини — при народженні!

Illustration
Illustration

Біострахування дітей

Послуга зі збереження мезенхімальних стовбурових клітин-похідних нервового гребеня із пульпи молочних зубів діток. Процедура виконується в стоматологічному кабінеті шляхом видалення молочних зубів, що почали хитатися. Можливо виконати для дітей будь-якого віку за умови наявності молочних зубів.

Біострахування дорослих

Послуга зі збереження трьох типів клітин з високим регенеративним потенціалом:
 мезенхімальних стовбурових клітин жирової тканини;
 мезенхімальних стовбурових клітин-похідних нервового гребеня;
 дермальних фібробластів.

Забір клітин проводиться з допомогою малоінвазивної панч-біопсії — забору зразка тканин діаметром кілька міліметрів у малопомітній зоні — за вухом.

Illustration

Омолодження в GOOD CELLS 

Старіння — процес, що не може оминути жодного з нас. Наші клітини старіють кожного дня. Однак, вже сьогодні у ваших руках зробити все, щоб забезпечити собі комфортне, активне життя без хвороб у будь-якому віці. Забезпечте собі високу якість життя, довірившись рекомендаціям лікарів та досягненням сучасної регенеративної медицини!

Звертайтеся на консультацію з приводу антиейдж терапії чи біострахування у GOOD CELLS вже зараз! 

Made with